ALTE ACTIVITĂȚI

Sport în comunitate

27 mai 2023 - Parcul Drumul Taberei

 

Treasure Hunt în Parcul Drumul Taberei

nZEBi, ursul koala pregătit să le ofere copiilor toate informațiile necesare ca să devină responsabili față de mediu a fost răpit. Făptașul este chiar leneșul Hypho, care vrea să îl transforme într-un urs sedentar.

Copiii și părinții sunt invitați să devină supereroi pentru o zi și să îl salveze pe nZEBi în cadrul unui Treasure Hunt digital. Adună o echipă de pitici și părinți de 2-6 persoane și pornește în aventură. Ghidați de o aplicație mobilă, gașca de super-eroi va rezolva o serie de misiuni logice și de atenție în cadrul Parcului Drumul Taberei. Hypno este un răufăcător leneș, așa că dificultatea misiunilor este raportată eroilor de 6-12 ani. În schimb motivația și lucrul în echipă sunt cheia pentru a-l salva pe nZEBi din lumea sedentară a lui Hypno.

Zumba

Oferit de 700FIT

Zumba este un program de fitness inspirat din dansurile latino și creat în anii ’90 de către Alberto “Beto” Perez, cunoscut dansator și coregraf columbian. Zumba implică o combinație între mișcări de dans si elemente din sfera aerobicului, încorporând mișcări de hip-hop, soca, samba, salsa, merengue, reggaeton, mambo, arte marțiale și chiar bollywood, respectiv dans din buric. Sunt incluse și exerciții de squat și streching.

Strong by Zumba este un antrenament de tip HIT (high intensity training), cu dificultate crescută, pentru cei care își doresc să-și pună la încercare rezistența fizică, precum și pe cea mentală. În comparaţie cu programele de exerciţii obişnuite – de exemplu interval training, STRONG by Zumba îmbină mişcări diferite cu impact cardiovascular crescut. Astfel, se creează un program intensiv de dezvoltare a forţei şi rezistenţei la efort, neîntrerupt pentru o oră.

Hatha Yoga

Oferit de 700FIT

Hatha Yoga este o activitate pentru minte și corp cu o gamă larga de beneficii, recomandată tuturor iubitorilor de body&mind. Te invață să integrezi și să conștientizezi respirația în mișcare, să-ți îmbunătățesti forța, flexibilitatea și echilibrul prin posturi ce îmbină aliniamentul cu acțiunea de stretch a țesuturilor moi.

Este recomandată indiferent de nivelul de pregătire fizică sau de experiența în mișcare.

Functional Training

Oferit de 700FIT

Clasa de Functional Training este menită să-ți testeze limitele cardio și musculare prin exerciții cu greutatea propriului corp executate la sol, din picioare sau pe step. Este o adevărată provocare să poți duce la capăt un antrenament complet care îți va da senzația că fiecare mușchi al corpului a fost lucrat la maxim.

Este o clasă destinată oricui, indiferent de nivelul de pregătire, cu condiția să execuți cât mai corect fiecare exercițiu și să rămâi focusat pe toată durata rutinei.

Baschet 3x3

Spectaculos şi inovator , baschetul 3×3 este inspirat din mai multe forme de streetball jucate în întreaga lume şi este considerat sportul numărul unu mondial ca sport de masă. FIBA a transformat acest joc într-un adevărat spectacol, devenind extrem de atractiv pentru publicul din lumea întreagă.

Competițiile de baschet 3×3 au devenit în doar câțiva ani un adevărat fenomen nu numai în România, dar și în lume, cu mii de participanți și zeci de mii de spectatori de-a lungul unui sezon.

Gimnastică

Disciplină sportivă care presupune nu doar talent, ci și multă dăruire, o pregătire conștiincioasă, stăruitoare, gimnastica a fost dintotdeauna una dintre cele mai reprezentative secții sportive ale clubului Steaua. Gimnaștii Stelei au urcat pe cele mai importante podiumuri ale competițiilor naționale și internaționale. Sunt nume de referință ale sportului mondial, ale gimnasticii mondiale care au strălucit în culorile roș-albastre. Au urcat pe podiumul olimpic de-a lungul timpului: Eugenia Golea, Dan Burincă, Claudia Presecan, Loredana Boboc, Alexandra Eremia, Silvia Stroescu, Sandra Izbașa.

Scrimă

Una dintre cele mai reprezentative secții ale clubului, născută odată cu AS Armata în 1947, este secția de scrimă, de care sunt legate numeroase satisfacții trecute și prezente. Adevărata forță a secției, în toată evoluția sa, este exprimată însă de palmaresul internațional, care o situează, în prezent, între primele din lume. Practic, nu a existat perioadă în viața secției de scrimă în care performanțele internaționale să lipsească. Generațiile de scrimeri care s-au perindat în timp au transmis una alteia ștafeta performanțelor de răsunet, cerând imperios ca tradiția să fie respectată. De la Ionel Drâmbă, Olga Szabo, Ana Pascu, până la Laura Badea, Ana Maria Brânză, Simona Gherman și Simona Pop.

Tenis de masă

Povestea secției de Tenis de masă a venit ca urmare a numeroaselor succese internaționale a acestui sport palpitant și spectaculos. Fondată în luna iulie a anului 2016, secția reprezintã, poate, cel mai îndrăzneț proiect, iar echipa secției recent înființate și-a propus sã realizeze performanțe majore în timp, atât pe plan intern, cât și în competițiile internaționale de anvergură. În prezent, două dintre cele mai mari nume ale tenisului de masă românesc sunt legitimate la CSA Steaua București, este vorba de campioanele europene Eliza Samara și Bernadette Szocs.

Rugby

Ca și în cazul altor secții ale clubului, cea de rugby s-a înființat, în 1948, tot pe seama entuziasmului unor polisportivi de mare talent. Steaua cucerea primul titlu de campioană la doar un an de la înființare. De-a lungul timpului, au îmbrăcat tricoul roș-albastru mari rugbyști români, care au cunoscut deplina consacrare cu naționala ”frunzei de stejar”. Nume precum Daniel Barbu, Alexandru Ionescu, Alexandru Penciu, Rene Chiriac, Paul Ciobănel, Adrian Mateescu, Mircea Braga, Răducu Durbac, Eduard Suciu, Dumitru Teleașcă, Alexandru Achim, Neculai Postolachi, Florică Murariu, Marin Ionescu, Mircea Muntean, Sorin Fuicu, Marin Moț, Gheorghe Vărzaru sau Liviu Hodorcă sunt reprezentative pentru sportul cu mingea ovală.

Judo

Ascensiunea judo-ului ca sport de luptă pe plan internațional, ca și practicarea sa pe scară din ce în ce mai largă în rândurile militarilor, au fost tot atâtea motive care au condus la înființarea, în 1983, a uneia dintre secțiile ”tinere” ale clubului, secția de judo.

Prima decadă de existență a însemnat impunerea sportivilor militari pe plan național și o frumoasă ascensiune internațională, concretizată și în numărul mare de medalii cucerite în competițiile europene, spartachiadele militare de vară sau campionatele mondiale militare.

Alina Dumitru a devenit în 2008, la Jocurile Olimpice de la Beijing, prima judoka din România campioană olimpică. Andreea Chițu este și ea un nume important, triplă campioană europeană.

Lupte libere

Dată fiind amploarea cu care trânta, sport popular, se practica în rândurile militarilor, înființarea secției de lupte în anul 1949 a fost firească și mult așteptată. În istoria luptelor de la Steaua, au strălucit mari sportivi precum Dumitru Pârvulescu (cel mai mare luptător al anilor 60), Gheorghe Berceanu, Hercule de buzunar, cel care avea să devină în scurt timp idolul multor iubitori ai sportului și unul dintre cei mai simpatizați sportiv al României, campion olimpic în 1972 și vicecampion olimpic în 1976. Constantin Alexandru, Marin Pârcălabu, Petre Coman, Ion Baciu, Simion Popescu, Nicolae Neguț, Vasile Andrei, Vasile Pușcașu, Ștefan Negrișan, Petru Toarcă, Estera Dobre, Georgian Carpen sau Alina Vuc au dus mai departe tradiția acestui sport de referință.

Box

Era o vreme în care boxul devenea cea mai îndrăgită ramură sportivă după fotbal, dovada constituind-o numărul mare al spectatorilor care luau loc în jurul ringurilor, fie că aveau loc reuniuni pugilistice amicale sau oficiale. Fiind un sport de luptă și în același timp un sport al curajului, forței și îndemânării, boxul era încurajat și se practica pe o scară foarte largă în rândurile armatei.

Boxul stelist a avut rezultate dintre cele mai importante. Au fost medaliați olimpici, mondiali și europeni. Vasile Tiță, Gheorghe Fiat, Mircea Dobrescu au deschis seria rezultatelor spectaculoase din ring. Au urmat alte nume de referință precum Gheorghe Negrea, Doru Maricescu, Nicolae Aliuță sau Viorel Simion.

Tir sportiv

Ar fi greu de conceput ca secția de tir a unui club militar să nu fie una dintre cele mai prestigioase, dată fiind aria deosebită de selecție pentru segmentul de performanță al sportului concentrării, preciziei și stăpânirii de sine. Că așa stau lucrurile, ne-o demonstrează evoluția și remarcabilele performanțe din palmaresul trăgătorilor steliști.

Primul camopion olimpic din istorie pentru România a fost sportivul militar Iosif Sârbu, cel care stabilea un nou record olimpic în proba de pușcă liberă la Helsinki 1952. Anii ’80 au purtat amprenta remarcabilelor succese ale lui Corneliu Ion, campion olimpic la Moscova în 1980. Ștafeta olimpică avea să fie apoi preluată cu succes de talentatul Sorin Babii, campion și recordman olimpic la Jocurile Olimpice de la Seoul, în 1988.

Karate

Era o vreme în care boxul devenea cea mai îndrăgită ramură sportivă după fotbal, dovada constituind-o numărul mare al spectatorilor care luau loc în jurul ringurilor, fie că aveau loc reuniuni pugilistice amicale sau oficiale. Fiind un sport de luptă și în același timp un sport al curajului, forței și îndemânării, boxul era încurajat și se practica pe o scară foarte largă în rândurile armatei.

Boxul stelist a avut rezultate dintre cele mai importante. Au fost medaliați olimpici, mondiali și europeni. Vasile Tiță, Gheorghe Fiat, Mircea Dobrescu au deschis seria rezultatelor spectaculoase din ring. Au urmat alte nume de referință precum Gheorghe Negrea, Doru Maricescu, Nicolae Aliuță sau Viorel Simion.

Fitness pe Plankpad (placa de echilibru)

Pentru ca e foarte important sa ne antrenam zona mediana și sa o menținem puternica, antrenamentele pe placa de echilibru ajuta la întărirea articulațiilor, a echilibrului și a stabilității, în timp ce lucrează mușchii abdomenului, lombarii, fesierii și întreg corpul, prin faptul ca trebuie sa stai incordat total în timpul exercițiilor. In plus, distracția e garantata pe plankpad, mai ales pentru copii, cărora le dezvolta abilitățile și capacitatea de coordonare.

SUP sau Stand Up Paddle (sport nautic) 

SUP este unul dintre sporturile nautice practicate acum de tot mai mulți tineri în România. Sporturile nautice încep să devină în România, ușor dar sigur, tentante pentru cei în căutare de noi senzații și de adrenalină.

Ușurința cu care poate fi învățat și distracția oferită de acest sport fac din stand-up paddle o activitate tot mai atractivă, în special în rândul tinerilor. Tentant este faptul că SUP se învață în doar 10 minute. Și se poate practica pe orice fel de apă.

Stand Up Paddle este un sport în care ai nevoie doar de o placă, de o vâslă și, obligatoriu, de echilibru. Și, dacă pentru alte sporturi nautice valurile sunt o condiție esențială, în acest caz un lac sau o mare liniștită sunt ideale pentru primii pași pe SUP.

Demonstrația de SUP este oferită de Up on Top RomaniaAndrei Brebuleț este ghid montan licențiat, rider la BikeXpert Racing Team și membru al echipei Ciucaș X3.  În viața de zi cu zi lucrează în corporație, însă toate weekendurile, vacanțele și zilele libere între acestea este pe munte sau pe lac. 

Plankpad

Ia parte la mișcare cum n-ai mai făcut până acum: antrenament de echilibru pe plăcile Plankpad, la care lucrezi atât motricitatea și abilitățile corpului, cât și prezență și echilibru mental. Toate pentru o viață mai echilibrată!

Andreea (Think Healthy) este un promotor al mișcării și al vieții sănătoase și singurul ambasador Plankpad in România. Andreea te va cuceri cu energia ei, iar plăcile de echilibru îți vor aduce o nouă perspectivă distractivă asupra antrenamentelor pentru întregul corp. 

Echilibrul este unul dintre cele mai importante abilități pe care ne dorim să le dezvoltăm pentru corpul nostru, atât din punct de vedere funcțional, cât și pentru dezvoltarea unui corp armonios și puternic. Totodată, mai departe de corp, exercițiile pe placa de echilibru te îndeamnă la o prezență totală și o concentrare a voinței care ajută la destresare și relaxare.

Hai sa experimentezi ceva ce nu ai mai încercat pana acum